Program


Messen åpner

Vi åpner dørene for Drammens største matmesse.

12.00

Kurs i Servicegrossistenes nettbutikk

Det vil gjennom hele messen (kl. 12.00-18.00) holdes kurs i hvordan å bruke Servicegrossistenes nettside for bestilling av matvarer til din bedrift. Her finnes det mange smarte tips og triks som er verdt å få med seg, så meld din interesse hos Cater Storhusholdning sin stand inne på messeområdet.

12.00

"Å skape verdier som varer" med Jan Vardøen

Med et ustanselig pågangsmot og en tilsynelatende ubegrenset energi går han fryktløs inn på nye prosjekter og skaper arbeidsplasser, entusiasme og varige verdier. I sitt foredrag forklarer Jan sin spesielle tilnærmingsmåte for å skille seg ut i et stadig større konkurransepreget marked, utvikle konsepter, skaffe seg en god kontroll over sin drift - og samtidig tjene penger. Hans tilnærming til gründere og hans måte å jobbe på kan på mange måter sammenlignes med idéen bak internetts "open source" filosofi; Kunnskap skal deles!


Opptil to personer per bedrift.

12.30

Alkoholavdelingen åpner

20-års aldergrense gjelder i hele avdelingen.

13.00

Vinsmakekurs

Bli en profesjonell vinsmaker på én time!

Lær deg triksene for å kunne smake og vurdere øl, vin og brennevin fra alle alkoholleverandørene på messa - også hvis du må kjøre etterpå. Kurset inneholder nyttig naturfag selv for den erfarne vinsmaker, og gir essensiell informasjon alle som selger vin bør kunne for å veilede kunder i restauranten. Servicegrossistenes kategorisjef for alkohol Erik Wallentin har holdt matnyttige og underholdende kurs i vinsmaking i 20 år, og han har også lang fartstid som journalist og programleder i NRK Radio.

Sett av denne timen og øk kompetansen i restauranten.


Opptil to personer per bedrift.

14.00

Hvordan redusere matsvinn

Mette Nygård Havre driver folkebevegelsen «Spis opp maten» med tusener av følgere i sosiale medier. Hun har som mål å gjøre hele Norge til matreddere. Hun har bakgrunn fra avfallsbransjen og ble sjokkert over hvor store mengder spiselig mat som ble kastet. I 2017 fikk hun endret datomerkingen på meierivarer fra «Best før» til «Best før, men ikke dårlig etter».

Mette er en person som ikke bare prater, men lever og ånder for

at vi skal klare å halvere matsvinnet innen 2030. Hun kommer til messen for å inspirere oss til å redusere matsvinn både på hjemmebane og på arbeidsplassene våre. Ryktene sier at hennes engasjement smitter!

15.30

Kveldsarrangement

Vi avslutter dagen med et storslått arrangement med mat og underholdning. Se mer under fanen "kveldsarrangement".

18.00

Med forbehold om endring av tidspunkt på de ulike aktivitetene.